(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bu maqolada EEG (elektroensefalografiya) tekshiruvi haqida ma’lumot berilgan. EEG, miyaning elektr faoliyatini o‘lchash va kuchaytirish uchun ishlatiladi. Tekshiruvning asosiy maqsadi normal va patologik holatlar orasida ajratish va to‘g‘ri xulosa olishdir. EEGda to‘qinlar, artifaktlar va uyqulik darajalari kuzatiladi. Nevrolog shifokorlar uchun onlayn EEG tekshiruvi o‘qitish metodikasini ishlab chiqish va sertifikat berish imtihonini tashkil etish fikri keltirilgan. Bu kurslar nevrolog shifokorlarni EEG tekshiruvi amalini o‘rganishda yordam beradi