(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolaning maqsadi arxitektura ta’lim yo‘nalishida tasviriy san’at sohasi haykaltaroshlikni o‘qitish jarayonida ta’limni modernizatsiya qilishning hozirgi bosqichida bo‘lajak arxitektor va dizaynerlarga zamonaviy haykaltaroshlik asarlarida badiiy estetik yondashuv orqali tarbiya berish muammosini ko‘tarishdir. Ta’lim va estetik tarbiyaning birligi tamoyilining ma’nosini ochib berish vazifasi ko‘rilgan. Maqolada tasviriy san’at turi sifatida haykaltaroshlikning zamonaviy turlarida o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish va modellashtirish imkoniyatlaridan uzluksiz badiiy ta’lim tizimining barcha bosqichlarida foydalanish zarurligi to‘g‘risida xulosa qilinadi.