(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada insonlarning ijtimoiy hayotida san’atning shakillanishi va badiiy tafakkurning rivojlanish tarixida xalqchillik muammasi va uning ko‘p qirraliligi va murakkabligi muhim omil sifatida qaralishi haqida ma’lumotlar berilgan. San’atning kelib chiqishi muammosi o‘rganish bugungi kungacha ochiq va dolzarb bo‘lib qolmoqda. Maqolada “san’at va uning jamiyat hayotidagi o‘rni” maqsadi o‘quvchiga san’atning mohiyatini, faoliyat ko‘rsatish qonuniyatlarini va ijtimoiy hayotdagi o‘ni va rolini, ular bilan tanishish inson ma’naviy kamolotining eng muhim sharti ekanligini tushunishga yordam berishdan iborat