(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada darivor oʻsimliklari haqida va ulardan tayyorlanadigon dori vositalari haqida maʼlumot berilgan.Dorivor oʻsimliklarning organizmga taʼsiri uning tarkibidagi kimyoviy birikmalarning miqdoriga bogʻliq. Bu birikmalar oʻsimlikning qismlarida turli miqdorda toʻplanadi. Dorining taʼsirchanlik quvvati hamda sifati yuqori boʻlish davri ularning gullash hamda urugʻlash davrining boshlanishi vaqtiga toʻgʻri keladi