(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada Suv oʻtlarning tarqalishi , taraqilishiga qarab oʻzida xosil qilgan moslanishlar , ularning xillari haqida maʼlumotlar keltirilgan, Suv oʻtlar tarqalishiga qarab quyda turlarga boʻlinadi : Plantkton , bentos , quruqlik, tuproq , qaynoq buloqlar , tuproq, muz va qor , shoʻr suvlardagi kabi suv oʻt turlariga boʻlinadi