(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada sudlar amaliyotida intellektual mulk bilan bog‘liq masalalarni ko‘rib chiqishda asosan ikki toifadagi muammo mavjudligi ta’kidlangan. Birinchisi, subyektiv omillar bilan bog‘liq bo‘lsa, ikkinchisi, obyektiv qiyinchilar ekanligi ko‘rsatilgan. Subyektiv muammolar qatorida sudlarda mazkur toifadagi ishlarning barchasini ham ko‘rib hal etish bo‘yicha tajribaning mavjud emasligi aytilgan. Obyektiv omillar sifatida sudlar tomonidan ushbu toifadagi ishlarni ko‘rib chiqishda muayyan huquqiy asosning mavjud emasligi yoxud tegishli qonun hujjatlarining lozim darajada takomillashmaganligi, shu bois, bu borada yagona sud amaliyotining shakllanmaganligi e’tirof etilgan.