(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada kasbiy pedagogik kompetentsiyaning bir qismi sifatida zamonaviy pedagogning uslubiy kompetentsiyasining kontseptsiyasi va tarkibiy tuzilmalariga yondashuvlar tahlil qilinadi. Pedagogning uslubiy kompetentsiyasi nafaqat o‘z fanini o‘qitish usullarini bilishi, balki o‘zidagi shaxsiy xususiyatlar va tajriba-malakalarni diagnostika qila olishi bilan ham belgilanadi. Pedagogning uslubiy kompetensiyasi metodik faoliyat jarayonida o‘zlashtirilgan fikrlash, uslubiy bilim va ko‘nikmalarning tizimli darajasini aks ettiradi. Shu sababdan pedagogning uslubiy kompetensiyasi o‘quvchilarning ta’lim imkoniyati va ehtiyojlarini hisobga olgan holda pedagogik va uslubiy muammolarni samarali va sifatli hal etishni ta’minlashga qaratiladi.