(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilar nutqini o‘stirishda darsliklardagi mavzuga doir barcha materiallardan foydalangan holda amalga oshirilishi munkin bo‘lgan usullar, nutq o‘stirishni rejali tashkil etish; nutqning (gap tuzish, so‘z birikmalari hosil qilish; uslubiy jihatdan so‘zlarni to‘g‘ri tanlash) ahamiyatli jihatlarini izohlash; pedagogik faoliyatda o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida jonli muloqotni tashkil etish masalalari yoritilgan.