(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Endokrin kasalliklar dastlab nevrologik belgilar bilan namoyon bo‘lishi mumkin. Nevrologik klinikani differentsial tashxislashda endokrin tizim bilan bog‘liq kasalliklarni hisobga olish juda muhimdir. O‘z vaqtida tashxis qo‘yilmasa, o‘limga olib keladigan gipoglikemiya kabi nevrologik o‘zgarishlar bilan namoyon bo‘lishi mumkin bo‘lgan juda jiddiy kasalliklar mavjud. Ushbu ko‘rib chiqishning maqsadi asosiy endokrinologik patologiyalarning tavsifini va ularning nevrologiya bilan aloqasini o‘rganishdir