(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu tadqiqot ishida nodir metall ionlarini sanoat oqavalari va chiqindilar tarkibidan aniqlash hamda sorbtsion ajratishda o‘simlik moddalaridan biri gossipol va uning hosilalari biosorbent sifatida qo‘llanildi. Kumush metali ionini sorbtsiyadan oldingi va keyingi miqdori spektrofotometrik usulda tadqiq qilindi.