(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Fizika sohasi uzoq vaqtdan beri qiziqarli va muhim o‘rganish sohasi bo‘lib kelgan. Fundamental fanlardan biri sifatida fizika jismoniy dunyoning xatti-harakatlarini boshqaradigan mexanizmlar va qonunlarni tushunishga qaratilgan. Fizikaning ushbu asosiy qonunlari inson hayotining turli sohalarini shakllantirgan va inqilob qilgan keng ko‘lamli amaliy qo‘llanmalar uchun asosdir. Texnologiyaning rivojlanishi, muhandislik yutuqlari yoki koinotning tadqiqi bo‘ladimi, fizika tabiiy dunyo haqidagi tushunchamizni kengaytirishda va uning kuchidan foydalanishimizga imkon berishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Ushbu maqola fizika qonunlari va ularning amalda qo‘llanilishini o‘rganadi, bu tamoyillar qanday qilib innovatsion yangiliklarga olib kelgani va kundalik hayotimizni shakllantirishda davom etmoqda.