(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Polimerlar deb ham ataladigan yuqori molekulyar birikmalar monomerlar deb ataladigan takrorlanuvchi subbirliklardan tashkil topgan yirik molekulalardir. Ushbu birikmalar o‘zining noyob xususiyatlari va turli sohalarda ko‘p qirrali qo‘llanilishi tufayli o‘nlab yillar davomida olimlarni hayratda qoldirdi. Yuqori molekulyar birikmalarning tasnifini tushunish ularning xatti-harakatlarini tushunish va kerakli xususiyatlarga ega yangi materiallarni ishlab chiqish uchun juda muhimdir. Ushbu maqola yuqori molekulyar birikmalarning, shu jumladan tabiiy va sintetik polimerlarning, shuningdek, amorf va kristalli polimerlarning turli tasniflarini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu murakkab birikmalar dunyosini o‘rganish orqali biz ularning tibbiyot, texnologiya va materialshunoslik kabi sohalardagi yutuqlari uchun potentsialini ochishimiz mumkin