(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Insonlar qadim zamonlardan buyon turli xil giyohlarning davolovchi va quvvat beruvchi xususiyatlarini bilishgan va bu bilimlarini turli xil xastaliklarni davolashda ishlatishgan. Insonning xayoti nabobat va xayvonot olamiga mustahkam bogʼlangan. O‘zining rizqi, yemak-ichmagini u shu olamdan oladi, biror kasallikka chalinganda xam, tabiatdan shifo izlab undan dori-darmon topadi. Ushbu maqolada dorivor o‘simliklardan foydalanishning ahamiyati va ulardan tabobatda foydalanishni keng o‘rganish haqida ma’lumotlar berilgan