(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Termitlarning bioekologik xususiyatlari bu ajoyib hasharotlar va ularning atrofidagi muhit o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni o‘rganadi. Isoptera guruhiga mansub termitlar o‘nlab yillar davomida tadqiqotchilar va entomologlarni hayratda qoldirgan noyob ijtimoiy xatti-harakatlar va tuzilmalarni namoyish etadi. Ushbu maqola termitlar biologiyasi va ekologiyasining turli jihatlarini o‘rganish, ularning murakkab aloqa tizimlari, kastalar tizimi va boshqa organizmlar bilan simbiotik munosabatlarini yoritishga qaratilgan