(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Oliy ta’lim muassasalari faoliyatini takomillashtirish va ularda ayrim holatlarda kuzatilayotgan iqtisodiy huquqbuzarlik va jinoyatchilikka qarshi kurashish mexanizmlari bugungi kunda ta’lim tizimidagi dolzarb mavzulardan biridir. Maqolaning amaliy ahamiyatini oshirish uchun, mamlakatimiz oliy ta’lim muassasalaridagi xususan davlat va hususiy oliy ta’lim muassasalarida iqtisodiy jinoyatlar va ularni keltirib chiqaruvchi omillar, bartaraf etish usul va vositalari va bu sohada so’nggi yillarda amalga oshirilayuotgan huquqiy islohotlarni tahlil qilish orqali o‘rganildi.