(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalar rivoji kontekstida sun’iy intellekt, xususan ChatGPT tizimining jamiyat hayotidagi o‘rni yoritiladi. ChatGPT foydalanuvchi bilan tabiiy muloqot olib borish, murakkab mavzularni sodda tushuntirish, ijodiy ishlar va mustaqil fikrlashni qo‘llab-quvvatlash, matn yaratish va tahrirlashda yordam berish kabi funksiyalarga ega. Shuningdek, uning kundalik hayotdagi amaliy ahamiyati — reja tuzish, tarjima qilish, ma’lumotlarni tartibga solish va motivatsion yordam ko‘rsatishda namoyon bo‘ladi. Maqolada sun’iy intellektdan foydalanishda ehtiyotkorlik va tanqidiy yondashuv zarurligi ham ta’kidlanadi.