(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu ilmiy maqola laringotraxeal kasalliklarning rivojlanishida mikroorganizmlarning ahamiyatini ilmiy manbalarga tayangan holda yoritadi. Laringotraxeal kasalliklar nafas yo‘llarining yuqori bo‘limida kechadigan yallig‘lanish jarayonlari bilan tavsiflanib, bakteriyalar, viruslar va qo‘ziqorinlarning patogen xususiyatlari ularning etiologik omillarini shakllantiradi. Ilmiy adabiyotlar tahlilimikroorganizmlarning nafas yo‘llari to‘qimalariga kirib borishi, ularning immunologik javobni o‘zgartirishi, shuningdek, kasallikning og‘ir kechishiga olib keluvchi omillarni aniqlash imkonini beradi. Ushbu maqolada mikroorganizmlarning biologik xususiyatlari, patogenlik darajasi va laringotraxeal kasallik patogeneziga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy asoslangan holda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy tashxislash, davolash va profilaktik yondashuvlarni takomillashtirishda muhim ahamiyatga ega.