(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
So‘nggi yillarda dunyo miqyosida barqaror rivojlanish konsepsiyasi ijtimoiy, iqtisodiy va ekologik sohalarning ajralmas qismi sifatida qaralmoqda. Global iqlim o‘zgarishi, tabiiy resurslarning qisqarishi va atrof-muhitning degradatsiyasi insoniyatni yashil transformatsiya yo‘nalishida yangicha yondashuvlarni shakllantirishga undamoqda. Mazkur maqolada “barqarorlikka yo‘naltirilgan yashil transformatsiya” tushunchasi keng qamrovda tahlil qilinib, uning turli tarmoqlarga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi.