(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Huquqiy sohada amalga oshirilayotgan islohotlar zamonaviy demokratik jamiyatni barpo etishda muhim o‘rin tutadi. Bu jarayonda inson kapitalini rivojlantirish va huquqiy ongni yuksaltirish vositasi sifatida ta’lim tizimining ahamiyati beqiyosdir. Ayniqsa, yosh avlodning huquqiy madaniyatini shakllantirish, ularni qonuniylik va adolat tamoyillariga sodiq bo‘lishga o‘rgatish barqaror taraqqiyotning muhim kafolatidir. Shu bilan birga, uzluksiz ta’lim jarayonida xalqaro standartlar asosida huquqiy bilimlarni kengaytirish, malakali mutaxassislarni tayyorlash va fuqarolarda davlat hamda jamiyat oldidagi mas’uliyat tuyg‘usini mustahkamlashga e’tibor qaratiladi. Natijada, huquqiy islohotlarning izchil amalga oshirilishi, ularning ijtimoiy hayotga samarali tatbiqi va fuqarolik jamiyati institutlari faoliyatining mustahkamlanishida ta’lim tizimi asosiy tayanch omilga aylanadi.