(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada axloqiy va huquqiy tarbiya mexanizmlarining hozirgi holati tahlil qilinadi, ularning kuchli va zaif tomonlari aniqlanadi, zamonaviy pedagogik va axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalangan holda modernizatsiya qilish zarurati asoslanadi. Unda innovatsion yondashuvlar, interfaol usullar va raqamli vositalar qanday qilib ta’lim jarayoni samaradorligini sezilarli darajada oshirishi, uni yanada qiziqarli, shaxsga yo‘naltirilgan va zamonaviy talabalar ehtiyojlariga moslashtirishi ko‘rib chiqiladi.