(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada 1917-yilda Rossiyada sodir bo‘lgan Fevral va Oktyabr inqiloblari jarayonlari hamda ularning Turkiston o‘lkasiga, xususan, hozirgi O‘zbekiston hududiga ta’siri yoritiladi. Maqolada inqiloblardan keyin yuzaga kelgan siyosiy bo‘shliq, hokimiyat uchun kurash, Sovet hokimiyatining o‘rnatilishi, mahalliy milliy kuchlarning qarshilik harakatlari va Sovet davlatchiligining shakllanish bosqichlari haqida tahliliy ma’lumot berilgan. Shuningdek, yangi hokimiyatning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy sohalardagi islohotlari hamda ularning oqibatlari ko‘rib chiqilgan.