(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Raqamli texnologiyalar bank tizimida xizmatlar ko‘rsatish sifati va tezligini oshirishga xizmat qilmoqda. Shu bilan birga, bu texnologiyalar moliyaviy xatarlarning yangi shakllarini keltirib chiqarmoqda. Ushbu maqolada bank tizimida raqamli texnologiyalardan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan moliyaviy xatarlar, ularning turlari, sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mavjud xatarlarni aniqlash, baholash va samarali boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha ilg‘or yondashuvlar va amaliy tavsiyalar bayon etiladi. Maqolada xalqaro tajriba asosida O‘zbekistonda bank sektorida raqamli xavfsizlikni ta’minlash va risklarni kamaytirish bo‘yicha strategik yo‘nalishlar ishlab chiqiladi.