(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola Xulio Kortasarning “Ishg‘ol qilingan uy”, “dahshatli tushlar”, “Aksolotl” hikoyalari misolida realizm va fantastika sintezi qanday estetik va semantik mexanizm asosida amalga oshganini tahlil qilishga qaratilgan. Kortasar hikoyalaridagi g‘ayritabiiylik qanday psixologik va falsafiy ma’no kasb etishi, reallik va g‘ayritabiiylik o‘rtasidagi o‘zaro almashinish qanday badiiy usullar orqali amalga oshirilishi bayon etiladi. Muallifning asarlariga tayanilgan holda izchil ilmiy tahlil yuritiladi.