(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
O‘zbekistonni seysmik o‘rganish ushbu hududning geologik xususiyatlarini va seysmik faolligini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu tadqiqot mamlakatning zilzila xavfi yuqori bo‘lgan hududda joylashganligi sababli muhim ahamiyatga ega, bu esa uni seysmik xavf-xatarlarga moyil qiladi. O‘tmishdagi va hozirgi seysmik hodisalarni, shuningdek, mintaqaning geologik tuzilishini o‘rganish orqali ushbu tadqiqot O‘zbekistondagi seysmik faollik uchun potentsial xavflar va ularni yumshatish strategiyalari haqida qimmatli tushunchalar berishga qaratilgan. Ushbu tadqiqot natijalari mamlakatda tabiiy ofatlarni boshqarish va oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalarni ishlab chiqishga yordam beradi.