(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ушбу мақолада ватанпарварлик туйғусининг маънавий ва ахлоқий жиҳатлари таҳлил қилинган. Ватанпарварликнинг миллий қадриятлар билан чамбарчас боғлиқлиги ва унинг умуминсоний қадриятлар билан уйғунлашуви ёритилган. Миллий қаҳрамонлар, маданий анъаналар ва халқ урф-одатларининг ёшларда ватанга садоқат ва фахр туйғусини шакллантиришдаги ўрни кўрсатилган.