(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmidagi xromasomlar tuzilishi va turlari, xromosomalarning genetik bo‘linishlari va xromosomalarning ajralishidagi xatoliklarga to’g’risida ma’lumot keltirib o’tilgan. Jinsiy xromosoma soni anomaliyalarining turlari, sabablari, belgilari va davolash imkoniyatlari haqida ma’lumot beriladi.