(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur ilmiy maqola Xorazm viloyatining qishloq xo‘jaligi tarmoqlarining rivoji va suv resurslaridan samarali foydalanish masalalariga bag‘ishlanganViloyatning sug‘oriladigan yerlaridan samarali foydalanish, tuproq unumdorligini oshirish va ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun amalga oshirilishi zarur bo‘lgan chora-tadbirlar ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada suv resurslarining kamayib borishi va Amudaryo suvining ifloslanishi kabi dolzarb muammolar ham o‘rganilgan. Xorazm viloyatining suv resurslarini samarali boshqarish, yangi texnologiyalarni joriy etish va melioratsiya sohasidagi innovatsiyalarni rivojlantirishning ahamiyati ta’kidlangan. Maqolada zamonaviy agrotexnik va suv tejovchi texnologiyalar, shuningdek, yerlarning melioratsiyaviy holatini yaxshilash uchun ko‘rilishi kerak bo‘lgan choralar muhokama qilinadi. Bu maqola Xorazm viloyatida qishloq xo‘jaligi sohasining rivojlanishiga, shuningdek, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va ekologik muvozanatni saqlashga qaratilgan ilmiy tavsiyalarni taqdim etadi.