(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada siyosiy partiyalarning globallashuv jarayonidagi o‘rni va funksiyalari tahlil qilinadi. Globallashuvning siyosiy partiyalar faoliyatiga bo‘lgan ta’siri, ularning xalqaro maydondagi integratsiyasi, transmilliy aloqalar va g‘oyaviy transformatsiyalar ochib beriladi. Shuningdek, globallashuvga qarshi bo‘lgan populistik partiyalar fenomeni ham yoritiladi. Maqolada partiyalarning zamonaviy siyosiy voqeliklarga moslashuvi, ularning global muammolarga nisbatan pozitsiyasi va siyosiy kommunikatsiya uslublaridagi o‘zgarishlar ilmiy tahlil qilinadi. O‘zbekiston tajribasi misolida milliy siyosiy partiyalarning globallashuvga nisbatan yondashuvi ham qisqacha ko‘rib chiqiladi.