(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimida jismoniy tarbiyaga qaratilayotgan e’tibor jamiyatning kelajagi uchun muhim ahamiyat kasb etmoqda. Chunki bolalarning sog’lom o’sishi, har tomonlama rivojlanishi va mustahkam salomatlik asoslari aynan ilk bolalik davrida shakllanadi. Shu sababli, jismoniy tarbiya maktabgacha ta’lim muassasalarining ajralmas qismi sifatida faol amalga oshirilmoqda.