(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada sotsiolingvistika fanining zamonaviy yo‘nalishlari, til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir jarayonlari, tilning ijtimoiy funksiyalari, shuningdek, o‘zbek tilining hozirgi holatidagi sotsiolingvistik muammolar tahlil etilgan. Maqolada til o‘zgarishiga ta’sir qiluvchi ijtimoiy omillar, til siyosati, normativ til me’yorlari, dialekt va lahjalar masalasi, shuningdek, raqamli kommunikatsiya davrida tilning sotsiolingvistik talqini yoritilgan. Tadqiqotning maqsadi — tilni jamiyat ijtimoiy strukturasining bir qismi sifatida baholab, zamonaviy til hodisalariga ilmiy yondashuv bildirishdir.