(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mobil aloqa texnologiyalarining rivojlanish jarayoni, ularning ijtimoiy va iqtisodiy hayotdagi afzalliklari hamda duch kelinayotgan to‘siqlar tahlil qilingan. Statistikaning real ko‘rsatkichlari asosida texnologik infratuzilmaning qamrovi, xizmat sifati, internet narxlari, foydalanuvchilar soni va raqamli savodxonlik darajalari yoritilgan. Shuningdek, muammolarni bartaraf etish uchun zarur strategik takliflar berilgan.