(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasida elektron biznes (e-biznes) sohasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda uning iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarga ta’sirini chuqur tahlil qiladi. Unda raqamli iqtisodiyot sharoitida elektron savdo, elektron to‘lov tizimlari, onlayn xizmat ko‘rsatish platformalari va elektron logistika tizimlarining joriy holati hamda ularni takomillashtirish yo‘llari keng yoritilgan. Maqolada e-biznesning yurtimizda keng rivojlanishiga to‘sqinlik qilayotgan asosiy muammolar — internet infratuzilmasining yetarli darajada rivojlanmaganligi, aholining raqamli savodxonlik darajasining pastligi, normativ-huquqiy bazaning takomillashuvga muhtojligi kabi omillar tahlil qilinadi.