(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Islom moliyasi – shariat qonunlariga asoslangan, ribo (foiz) va gʼarar (noaniklik) kabi gʼayrihalol amallardan qochuvchi, risk va foydani teng taqsimlash prinsiplariga asoslangan mollararo munosabatlar tizimidir. Bugungi kunda Islom moliyasi nafaqat musulmon mamlakatlarida, balki jahon iqtisodiyotida muxim oʼrin egallamoqda.