(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada jahon adabiyotining mashhur yozuvchilaridan bo‘lgan Oskar Uayldning “Baxtli Shahzoda” ertagi muhokama qilindi. Asarning asosiy g‘oyasi insoniy fazilatlar nafaqat tiriklik chog‘ida, balki hayotdan ko‘z yumib ketganingdan keyin ham o‘z kuchini yo‘qotmasligidadir. Ertakning markazida inson bilan birga hayvon, ya’ni qaldirg‘och qushi turadi. Uyiga ketmasdan, vafot etguniga qadar shahzodaning iltimos va istaklarini bajargan qushning sadoqati orqali asarning badiiy estetik qiymati yanada oshirilgan.