(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola rus tilidagi og‘zaki va yozma nutqning ifoda xususiyatlari, qo‘llanishi va farqlari haqida batafsil tahlil qilingan. Tadqiqotda og‘zaki va yozma nutqning strukturaviy va kommunikativ jihatlari solishtirilib, ular orasidagi asosiy farqlar va o‘ziga xos xususiyatlar yoritilgan. Maqolada nutq shakllarining til o‘rgatishdagi ahamiyati, ularning ta’lim jarayonida qanday qo‘llanilishi va o‘quvchilarga qanday samarali yondashuvlar orqali o‘rgatilishi haqida ham so‘z boradi. Yozma va og‘zaki nutq orasidagi farqlar tilshunoslik va ta’limda alohida yondashuvni talab qiladi va o‘qituvchilar uchun muhim amaliy maslahatlar beradi.