(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada rivojlanmagan homila (missed abortion) holatining klinik ahamiyati, asosiy sabablari, diagnostika usullari hamda davolash yondashuvlar yuritilgan. Rivojlanmagan homila — bu homiladorlikning erta bosqichida homilaning nobud bo‘lishi bo‘lib, u ko‘pincha klinik belgilar bilan namoyon bo‘lmaydi va faqatgina ultratovush tekshiruv lari orqali aniqlanadi. Maqolada bu holatni asosiy omillari, jumladan genetik, gormonal va immun tizimi bilan bog‘liq sabablar tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy tashxis va davolash usullari, ularning samaradorligi haqida ma’lumotlar berilgan.