(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek va nemis tillarida yuridik sohaga oid leksik birliklarning qiyosiy tahliliga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ikki tilning huquqiy terminologiyasining tuzilishi, semantik xususiyatlari va lingvistik xususiyatlari o‘rganiladi. Yuridik atamalar, frazeologik birliklar va ularning tarjimadagi muammolari tahlil qilinadi. Maqola huquqiy diskursda tillararo farqlar va o‘xshashliklarni aniqlashga qaratilgan bo‘lib, yuridik tarjimada aniqlik va moslikni ta’minlash bo‘yicha takliflar beradi. Tadqiqot natijalari huquqshunoslar, tarjimonlar va tilshunoslar uchun amaliy ahamiyatga ega.