(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqola turizm sohasida gender tengligini ta’minlash va ayollar uchun xavfsiz va qulay sayohat imkoniyatlarini yaratish masalalarini yoritadi. Sayohatni xavfsiz va qulay qilish ayollarni sayohatga jalb qilish va turizm sohasini barqaror rivojlantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada, shuningdek, gender tengligi va ayollar uchun sayohatdagi xavfsizlik masalalari o‘rtasidagi bog‘liqlik, madaniy to‘siqlar va turizm infratuzilmasining roli muhokama qilinadi. Ayollar uchun maxsus sayohat dasturlari, xavfsizlikni ta’minlash mexanizmlari, madaniy ehtiyojlarni hisobga olish va iqtisodiy imkoniyatlar yaratish orqali gender tengligini ta’minlashga qaratilgan yondashuvlar taklif etilgan. Tadqiqotlar va xalqaro tajribalar asosida, gender tengligini ta’minlash va ayollarni sayohatga jalb qilish orqali turizm sohasida ijtimoiy adolatni ta’minlash, iqtisodiy o‘sish va barqaror rivojlanishga hissa qo‘shish mumkinligi ko‘rsatilgan. Maqola turizmning genderga oid aspektlari bo‘yicha ilmiy va amaliy jihatlarni yoritib beradi.