(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ingliz tilini o’rganishda nutqiy ko’nikmalarni rivojlantirish, tilni amalda, ya’ni suhbatda ishlatish uchun juda muhimdir. Nutqiy ko’nikmalar o’z ichiga talaffuz, nutqning tezligi, lug’at boyligi, gramatikani to’g’ri qo’llash va muloqotda o’z fikrini ravon ifodalashni oladi. Bu maqolada ingliz tilini o’rganishda nutqiy ko’nikmalarni rivojlantirishning turli usullari, metodlari va amaliyoti haqida so’z boradi. Shuningdek, til o’rganishda nutqiy ko’nikmalarni qanday yaxshilash mumkinligi va bu ko’nikmalarni rivojlantirishda texnologiya, interaktiv mashqlar, va o’rganishning ijtimoiy jihatlari qanday yordam berishi muhokama qilinadi.