(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Olingan natijalarga koʻra, bugʻdoy navlarining genetik muhiti bugʻdoy donining sifat belgilarini namoyon boʻlishiga katta taʼsir koʻrsatadi. Odatda, bitta xromosomada yuzaga keluvchi eliminatsiya muhim ahamiyatga ega boʻlgan genlarning yoʻqotilishini anglatmaydi, chunki bugʻdoyda gomeologik genomlar mavjud hisoblanadi va yoʻqotilgan genetik materialning kompensatsiyalanishi gomeologlar hisobiga amalga oshadi.