(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Jinsiy a’zolar xavfli o’smalarining keng tarqalganligi va ayollar onkologik kasalliklari tizimida yetakchi o’rin egallaganligi bachadon tanasi , bo’ynining fon va rak oldi kasalliklari muoammolarining dolzarbligidan darak beradi . Reproduktiv yoshdagi ayollar onkologik kasalliklari orasida bachadon bo’yni o’sma jarayonlari ulushi 10% dan 15,7% gacha tashkil qiladi Ma’lumki , ayollar onkologik kasalliklari tizimida bachadon bo’yin raki birinchi o’rinlardan birini egallab kelmoqda , u noqulay fonda rivojlanib rak oldi kasalliklarining so’nggi bosqichi bo’lib hisoblanadi .