(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim sinflarida o‘quvchilarning matn ustida ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda 4K modeli (kreativlik, kritik fikrlash, kommunikatsiya va kollaboratsiya) asosida ta’lim berish metodikasi yoritilgan. 4K modeli yordamida o‘quvchilarning matnni tushunish, tahlil qilish va unga ijodiy yondashish qobiliyatlari oshiriladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda eksperimental tahlillar asosida metodikaning samaradorligi ko‘rsatib berilgan.