(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Berilgan maqolada bo’lajak o’qituvchilarda mustaqil taʼlimini tashkil qilishning ilmiy jihatlari, auditoriyadan tashqari mustaqil ishlarining nazariy va amaliy asoslari ishlab chiqilgan boʼlib, talabalarning mustaqil ishlashlari uchun lozim boʼladigan jarayonlar mazmunan tadqiq qilingan. Bo’lajak o’qituvchilar auditoriyadan tashqari mustaqil taʼlim olishlarining asosiy koʼrinishlari va turlari batafsil bayon qilingan boʼlib, ularni ham nazariy, ham amaliy dars jarayonlarida bajarishlari mumkin boʼlgan mustaqil ish bajarish usullari koʼrsatib oʼtilgan.Bo’lajak o’qituvchilarni mustaqil ishlashga jalb qilish maqsadida metodik tavsiyalar berilgan boʼlib, bu oʼz navbatida, mustaqil taʼlim bilan shugʼullanuvchilar uchun tavsiya etiladi.