(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari ta’lim jarayonida o‘zgacha psixologik va pedagogik xususiyatlarga ega bo‘lib, bu yoshdagi o‘quvchilarni o‘qitish uchun maxsus yondashuvlar zarurdir. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining aqliy, hissiy va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari, shuningdek, ularning ta’lim jarayonidagi o‘zgaruvchan ehtiyojlari tahlil etiladi. O‘quvchilarning psixologik va pedagogik xususiyatlarini inobatga olgan holda o‘qitish metodikalarini tanlash va ta’lim jarayonini tashkil etish o‘qituvchidan maxsus yondashuvni talab qiladi. Maqola o‘quvchilarning o‘ziga xos rivojlanish bosqichlari, ularning ta’limga bo‘lgan munosabati, o‘zlikni anglash va muloqotdagi xususiyatlaridan kelib chiqqan holda ta’lim metodlarini amaliy jihatdan tahlil qiladi.