(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada huquqiy bilimlarning ahamiyati, jamiyatda tenglik va ma’uliyatni ta’minlashdagi roli, shuningdek, fuqarolarni jamoatchilik ishtirokida faol qatnashishga rag’batlantirishi muhokama qilinadi. Ta’lim, ommaviy axborot vositalari va ijtimoiy tashabbuslarning huquqiy savodxonlikni oshirishdagi o‘rni ko’rsatilgan. Huquqni bilish shaxsiy manfaatlar bilan birga, ijtimoiy adolat va barqarorlikni ta’minlashda ham muhimdir. Maqola, kelajak avlodlar uchun huquqiy bilimlarni oshirish orqali adolatli va teng huquqli jamiyatni yaratish zarurligini ta’kidlaydi.