(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlarda ijobiy xulq-atvorni shakllantirishda uchraydigan psixologik qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish usullari ko‘rib chiqiladi. O‘smirlik davri — shaxsiyatning shakllanishi va ijtimoiy rollarni anglashda muhim bosqichdir. Ushbu davrda ijobiy xulq-atvorni shakllantirishda o‘smirlarning ichki va tashqi omillari, oila, maktab va atrof-muhitning ta’siri muhim ahamiyatga ega. Maqolada ijobiy xulq-atvorni shakllantirishda yuzaga keladigan psixologik qiyinchiliklar, o‘zlikni anglashdagi noaniqlik, ijtimoiy bosim, oila va do‘stlar bilan munosabatlar, shuningdek, maktabdagi muvaffaqiyatsizliklar keltirilgan. Shu bilan birga, bu qiyinchiliklarni bartaraf etish uchun samarali pedagogik yondashuvlar va psixologik usullar ham tavsiya etiladi.