(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada to‘qimalar zichligi va mahsulotning estetik xususiyatlari o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan. Zichlik mato yuzasining silliqligi, naqsh aniqligi, rang ko‘rinishi va mahsulotning umumiy estetik sifatiga bevosita ta’sir qiladi. Zichlikni optimallashtirish mahsulot dizaynining sifatini oshirishga imkon beradi.