(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Lazer texnologiyalari tibbiyot sohasida inqilobiy o‘zgarishlarga sabab bo‘lgan va hozirgi kunda ko‘plab tibbiy amaliyotlarda keng qo‘llanilmoqda. Lazerlar, o‘zining aniq va kuchli energiya chiqishi bilan, turli to‘qimalarga ta’sir ko‘rsatish imkoniyatiga ega. Ularning tibbiyotda qo‘llanishi jarrohlik, dermatologiya, oftalmologiya, stomatologiya va onkologiya kabi ko‘plab sohalarda kengaymoqda. Ushbu maqolada lazer texnologiyalarining tibbiyotdagi qo‘llanishi, afzalliklari, xavflari va kelajak istiqbollari haqida ma’lumotlar berilgan