(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Hozirgi kunda qandli diabet va ularning asoratlarini davolash dolzarb muammoligicha qolmoqda. Ushbu maqolada qandli diabet qanday kasallik ekanligi, kelib chiqish sabablari, diabet tufayli yurak-qon tomir tizimida yuzaga keladigan o‘zgarishlar va asoratlar haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.