(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu tadqiqotda yoshlarda ma’naviy-ahloqiy tarbiyani shakllantirishning ijtimoiy psixologik xususiyatlari tahlil etiladi. Yoshlik davri inson hayotidagi muhim bosqich bo’lib, bu davrda shaxsning ichki dunyosi, ijtimoiy munosabatlari va ahloqiy qadriyatlari shakllanadi. Tadqiqotda yoshlarning ma’naviy-axloqiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, shu jumladan oilaning roli, ta’lim muassasalari va jamiyatdagi ijtimoiy normativlar o’rganiladi. Shuningdek, yoshlarda o’z-o’zini anglash, empatiya rivojlantirish va axloqiy qarorlar qabul qilish jarayonlari ko’rib chiqiladi.